ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η εμφάνιση του ασπρόμαυρου φιλμ

Εμφάνιση του Α/Μ φιλμ ονομάζουμε την χημική επεξεργασία που υποβάλουμε το φιλμ για να πάρουμε την τελική αρνητική εικόνα.

Στην διάρκεια της εμφάνισης έχουμε τα παρακάτω στάδια

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΣ

STOP BATH

ΣΤΕΡΕΩΣΗ

ΠΛΥΣΙΜΟ

ΥΓΡΟ ΔΙΑΒΡΟΧΗΣ

Φωτογραφία info.gr Τα πάντα για τη φωτογραφία

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΣ
Το πρώτο υγρό που χρησιμοποιούμε είναι ένα διάλυμα με μια ισχυρή αναγωγική ουσία.Με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε την λανθάνουσα εικόνα ,ανάγοντας τα φωτοευαίσθητα αλογόνιδια του Αργύρου σε μαύρο μεταλλικό Άργυρο, σχηματίζοντας την αρνητική εικόνα στο φιλμ.Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει στο απόλυτο σκοτάδι.


STOP BATH
Ή Μεσαίο λουτρό ή λουτρό διακοπής.Το απαραίτητο μπάνιο που σταματάει άμεσα την δράση του εμφανιστή και δεν επιτρέπει στον εμφανιστή να μολύνει τη στερέωση.


ΣΤΕΡΕΩΣΗ
Η στερέωση διαλύει τα αλογονίδια του Αργύρου που δεν έχουν επιρεαστεί από το φως ,ώστε να μείνει καθαρό το φίλμ, μόνο με τηνσχηματισμένη είκονα από τον μαύρο μεταλλικό Άργυρο.


ΠΛΥΣΙΜΟ
Καθοριστική για την διάρκεια ζωής του φίλμ , διαδικασία.Απομακρύνει όλα τα άχρηστα υλικά από το φίλμ και όλα τα χημικά που το περάσαμε.


ΥΓΡΟ ΔΙΑΒΡΟΧΗΣ
Ένα τελευταίο χημικό πριν κρεμάσουμε το φιλμ να στεγνώσει.Το βοηθάει να στεγνώσει ομοιόμορφα και χωρίς ανεπιθύμιτες κηλίδες

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΧΕΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ

ΧΡΟΝΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ AGFA RODINAL

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ Α/Μ ΦΙΛΜ

HOME GALLERY ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΘΡΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΕΣ INTERNET ΑΓΟΡΑ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BACK

FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ © FOTOART ALL RIGHTS RESERVED