ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ GALLERY TOY FOTOART
FOTOART INDEX

HOME GALLERY ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΘΡΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΕΣ INTERNET ΑΓΟΡΑ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BACK

Αλέξανδρος Βρεττάκος
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξανδρος Βρεττάκος γεννήθηκε το 1964 στην Κοζάνη, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Εργάζεται ως καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής στην καλαθοσφαίριση. Παράλληλα, διδάσκει φωτογραφία στο Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης. Σπούδασε φωτογραφία στο Novi-Sad της Γιουγκοσλαβίας και έχει στο δυναμικό του 13 ατομικές εκθέσεις, όπως 'Aσπρο - Μαύρο, Λίγο πριν - λίγο μετά, Το γυάλινο μάτι, Ακροβάτες, μια Χαραυγή στη δύση της και άλλες.

Ασχολείται κυρίως με την ασπρόμαυρη φωτογραφία και αντλεί τα θέματά του από τη φωτογραφία δρόμου. Εμφανίζει και τυπώνει ο ίδιος τις φωτογραφίες του γιατί πιστεύει ότι όλη η διαδικασία της φωτογράφησης τελειώνει μόνο μετά τη μεταφορά της τελικής εικόνας στο χαρτί. Στις φωτογραφίες του δεν υπάρχουν ψηφιακές επεμβάσεις παρά μόνο μασκαρίσματα κατά την εκτύπωση, χρησιμοποιώντας τα χέρια του.

 

 

PORTFOLIO "PORTRAITS"

"PORTRAITS"

Περί φωτογραφίας
Η αντίληψη του καθημερινού μας κόσμου μέσα από την δεδομένη μας όραση μας δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε το τι συμβαίνει γύρω μας.
Η φωτογραφία μας δίνει την ευκαιρία να δώσουμε έμφαση σ'αυτό που βλέπουμε, να ψάξουμε, να εντοπίσουμε, να απομονώσουμε και να δημιουργήσουμε μια άλλη πραγματικότητα, την δική μας.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο μαγικό κουτί στον κόσμο από μια φωτογραφική μηχανή. Κρατάει τόσο σημαντική ζωή μέσα της, ακίνητη, σιωπηλή, σαν ένα φίλτρο που ξεχωρίζει το περιττό από το αναγκαίο και σε οδηγεί σε κόσμους μοναδικούς, σε κόσμους όπου ο καθένας μας βρίσκει κάτι δικό του ξεχασμένο εκεί, πεταμένο απο την ζωή και το χρόνο.

Αλέξανδρος Βρεττάκος

FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ © 2001-2007 FOTOART ALL RIGHTS RESERVED