ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ GALLERY TOY FOTOART
FOTOART INDEX

HOME GALLERY ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΘΡΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΕΣ INTERNET ΑΓΟΡΑ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BACK

Ken Murray
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ken Murray, Carlisle GB, 1949.
Σπούδασα γραφιστική και φωτογραφία στην Stadsacademie, Maastricht, NL.
Η φωτογραφία μου μπορεί καλύτερα να περιγραφεί ως φωτογραφικός μινιμαλισμός.
Ψάχνω για μια συγκεκριμένη ηρεμία/γαλήνη στις εργασίες μου, κι αυτό για να αντισταθμίσω το αίσθημα ανησυχίας και δυσαρέσκειας που μας προκαλεί η γρήγορη κοινωνία στην οποία ζούμε.
Οι φωτογραφίες μου είναι συχνά γραφιστικής φύσης, στην οποία το αρχικό θέμα είναι απομονωμένο από το περιβάλλον του και συνεπώς παίρνει μια εντελώς δική του ταυτότητα.
Όσον αφορά εμένα, η φωτογραφία ισούται με το συναίσθημα, κι έτσι όταν είμαι έξω με την φωτογραφική μου μηχανή τα όσα αντιμετωπίζω καθορίζονται από την πνευματική κατάσταση του μυαλού μου.
  Η φωτογραφική μου δουλειά αντλεί έμπνευση κυρίως από την Ελλάδα, και συγκεκριμένα από το κυκλαδίτικο νησί της Πάρου, όπου έχω ζήσει και εργαστεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης μου επίσκεψής ερωτεύτηκα αμέσως το ξεχωριστό φως, τα θερμά δονούμενα χρώματα, την αρχιτεκτονική των ανθρώπινων αναλογιών, και φυσικά τους ανθρώπους του νησιού.
Συχνά συγκρίνω τη φωτογραφία με τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων, επειδή μπορεί να συνεχίζω για μέρες χωρίς να βρω ούτε μια φωτογραφική σύνθεση και τότε, αφού σταματήσω για λίγο, βλέπω την σύνθεση εμπρός μου να με κοιτάει κατάματα.

 

PORTFOLIO "AEGEAN LIGHT"
"AEGEAN LIGHT"

              

 

FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ © 2001-2007 FOTOART ALL RIGHTS RESERVED