ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ GALLERY TOY FOTOART
FOTOART INDEX

HOME GALLERY ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΘΡΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΕΣ INTERNET ΑΓΟΡΑ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BACK

Γιάννης Φραγκούλης
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Γεννήθηκα στην Αθήνα, στις 14 Ιουλίου 1960. Μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σπούδασα Χημεία στον Καναδά (Universite de Moncton) και στη Γαλλία (Universite d’Orleans), φωτογραφία στην ΑΚΤΟ (1988), με καθηγητή τον Άλκη Ξανθάκη, και παρακολούθησα σεμινάρια κινηματογράφου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (1992), με το Γιώργο Κυπριωτάκη, γραφιστικής (1993), σημειωτική της εικόνας στο Κολέγιο Αθηνών (1996), με το Δημήτρη Τσατσούλη, πολιτιστικής διαχείρισης στο University of City (1996), σημειολογία του θεάτρου στο Κολέγιο Αθηνών (1997) και σημειολογία της λογοτεχνίας στο Κολέγιο Αθηνών (1998), με το Δημήτρη Τσατσούλη .

Έχω δουλέψει ως δημοσιογράφος σε διάφορες τοπικές εφημερίδες, ως πολιτιστικός συντάκτης και κατόπιν υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος στην εφημ. Εξόρμηση (1990-96). Συνεργάστηκα με διάφορα περιοδικά (Μανδραγόρας, Ύφος, Γραφή, Ουτοπία, Κ.ΛΠ. Τέχνες, Σύγχρονη Εκπαίδευση, Οικοτοπία) και εφημερίδες (Πριν, Αθηναϊκή, Αυριανή, Νίκη) στο κινηματογραφικό ρεπορτάζ και στην κριτική και θεωρία του κινηματογράφου. Ήμουν εκδότης και διευθυντής σύνταξης στο περιοδικό αντι-Κινηματογράφος (1992-2000) και στο Κινηματογράφος και Επικοινωνία (2000-σήμερα), το οποίο είναι στο διαδίκτυο πλέον ως Επικοινωνία και Κινηματογράφος (www.cinema-greece.gr).

Έχω οργανώσει κινηματογραφικές εκδηλώσεις και σεμινάρια για τον κινηματογράφο στα οποία έχω διδάξει, στην ΕΤΕΚΤ-ΟΤ (2002-2004), στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2005) και πλέον στο δικό μου εργαστήριο. Είμαι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.), της Ένωσης Πολιτιστικών Συντακτών (Ε.Π.Σ.), του European Documentary Network (E.D.N.) και της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων (Ε.Ε.Δ.Σ.). Έχω συμμετάσχει σε πολλές κριτικές επιτροπές σε Φεστιβάλ Κινηματογράφου και στα Κρατικά Βραβεία Κινηματογράφου.


 

PORTFOLIO "BEHIND THE WINDOW"

"BEHIND THE WINDOW"

 

Το παράθυρο, όπως μια πόρτα, είναι αυτό που χωρίζει έναν εσωτερικό και, μερικές φορές, ιδιωτικό χώρο από έναν άλλο δημόσιο, αλλά και τους ενώνει με μια απλή κίνηση. Είναι λοιπόν ένα αίνιγμα αυτό που βρίσκεται πίσω από ένα παράθυρο όπως αινιγματική είναι και η έκφραση "πίσω", εξαρτάται από την πλευρά που είμαστε. Παράθυρα παλία, μισογκρεμισμένα, άλλα επισκευασμένα, φτιαγμένα και κατασκευασμένα με μεράκι μας βλέπουν αινιγματικά κρύβοντάς μας ένα χώρο, αλλά και μυστικά, ιστορία, αποσπάσματα από ζωές. Εδώ έγινε προσπάθεια με όσο το δυνατό πιο ρεαλιστικό τρόπο με μια αδιόρατη ποιητική πινελιά να αφήσουμε το συναίσθημα να πάλεται στο χώρο.

Γιάννης Φραγκούλης

 

FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ © 2001-2007 FOTOART ALL RIGHTS RESERVED