FOTOART - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
FOTOART ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΓΟΡΑ  - ΓΑΜΟΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΑΜΟΥ
FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  INDEX

HOME GALLERY ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΘΡΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΕΣ INTERNET ΑΓΟΡΑ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BACK

o γάμος

Φωτογραφία info.gr Τα πάντα για τη φωτογραφία
 

Ο ΓΑΜΟΣ
 
Τόσα χρόνια που διδάσκω φωτογραφία στις πρώτες συναντήσεις στην αρχή της χρονιάς όταν ρωτάω τους μαθητές μου για το ποιο είναι το αντικείμενο που θα τους ενδιέφερε να ασχοληθούν σαν μελλοντικοί φωτογράφοι, σπάνια βρίσκεται κάποιος να μου απαντήσει ότι η φωτογραφία  του γάμου και των κοινωνικών εκδηλώσεων είναι μέσα στα ενδιαφέροντα του.

Τι συμβαίνει άραγε; Είναι ο γάμος ένα ασήμαντο γεγονός μέσα στη συνείδηση τους; Δεν το πιστεύω. Ο γάμος είναι πολύ σημαντικός σαν γεγονός στη ζωή του ζευγαριού αλλά και στη ζωή των αγαπημένων τους προσώπων . Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο νιώθουν και οι μαθητές μου.

Το ίδιο νιώθουν και οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλη τη γη. Σε επίπεδο τοπικό η ευρύτερο, ο γάμος θρησκευτικός ή πολιτικός είναι ένα σημαντικό κοινωνικό γεγονός που συμβολίζει το ξεκίνημα κάτι καινούργιου. Όμως γιατί αυτή η απαξία για τη φωτογραφική κάλυψη αυτού του γεγονότος; Ο γάμος και το ζευγάρι δεν αξίζουν φωτογραφίες από φωτογράφους με γνώση, αισθητική και άποψη;  Αξίζουν βέβαια και πληρώνουν και πολύ καλά για αυτό. Γι’αυτό ο γάμος χρειάζεται πολύ καλούς φωτογράφους. Φωτογράφους που να συγκεντρώνουν πολλές ιδιότητες και να ασχολούνται με πολλά είδη φωτογραφίας. Φωτογράφους που να έχουν γενικότερη καλλιέργεια, με βαθιά γνώση του φωτογραφικού μέσου.
 
ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Μια από τις κυριότερες χρήσεις της φωτογραφίας από το ξεκίνημα της, είναι αυτή του ντοκουμέντου. Η φωτογραφία καταγράφει και πιστοποιεί στην συνείδηση του θεατή ότι αυτό που δείχνει, έχει συμβεί. Παρόλο που όλοι γνωρίζουμε πόσο εύκολα μπορεί να αλλοιωθεί το περιεχόμενο μιας φωτογραφίας, μια εικόνα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να πιστέψουμε κάτι ψεύτικο. Μια επίσης σημαντική χρήση της φωτογραφίας είναι να συντηρεί τις αναμνήσεις ( αν όχι και να τις δημιουργεί).

Ο γάμος σαν ένα κοινωνικό και προσωπικό γεγονός έχει την ανάγκη της φωτογραφικής καταγραφής. Η φωτογραφία γάμου πρέπει να πραγματώσει αυτές τις βασικές χρήσεις. Ο γάμος έγινε με τις συγκεκριμένες αυτές συνθήκες. Το άλμπουμ του γάμου θα μείνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές για να γνωρίσουν, να μάθουν την οικογενειακή ιστορία.
 
ΓΑΜΟΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η φωτογραφία γάμου είναι και φωτογραφικό ρεπορτάζ. Τουλάχιστον όσο αφορά την τελετή. Παρόλο που το τυπικό είναι λίγο ως πολύ ίδιο, κάθε στιγμή είναι σημαντική και χαρακτηριστική και απαιτεί από τον φωτογράφο ταχύτητα και σιγουριά. Αν δεν τραβήξει τις φωτογραφίες που πρέπει, τη στιγμή που πρέπει, ο γάμος δυστυχώς δεν επαναλαμβάνεται (με τα ίδια πρόσωπα τουλάχιστον!).
 
ΓΑΜΟΣ  - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟΥ

Ο φωτογράφος του γάμου πρέπει να είναι  ένας πολύ καλός φωτογράφος πορτραίτου. Πρέπει να μπορέσει να χαλαρώσει το ζευγάρι, μια μέρα που συνήθως υπάρχει μεγάλη κούραση και ένταση στην ατμόσφαιρα. Πρέπει να μπορέσει να αναδείξει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους και τις ιδιαίτερες πλευρές της προσωπικότητας τους και ταυτόχρονα να τους κολακεύσει.

Ο φωτισμός που χρειάζεται ο γάμος για να μπορέσουν να αναδειχθούν όλα αυτά είναι πολύ ξεχωριστός και ο φωτογράφος έχει μπροστά του πολύ μεγάλες προκλήσεις. Οι εκκλησίες είναι όμορφοι, αλλά παράξενοι χώροι. Ο φωτογράφος έχει περιορισμούς που πρέπει να ξεπεράσει, ανάλογα με τις διαστάσεις, την ώρα της ημέρας που φωτογραφίζει και πολλά άλλα, για να είναι ένας γάμος τέλειος φωτογραφικά.
 
ΓΑΜΟΣ   - ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Εκεί όμως που πιστεύω ότι ένας φωτογράφος μπορεί να δείξει το ταλέντο του , είναι στο πόσο ξεχωριστά μπορεί να φωτογραφήσει ένα ζευγάρι αντιμετωπίζοντας το θέμα του σκηνοθετικά. Η κλασική φωτογραφία σε κάποιο στούντιο είναι από καιρό παρωχημένη. Ο φωτογράφος πρέπει να διαλέξει προσεκτικά κάποιο φυσικό ντεκόρ για να τραβήξει μια σειρά φωτογραφίες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα που απαιτεί ένας γάμος. Σε αυτές τις φωτογραφίες του γάμου, ο φωτογράφος έχει απόλυτη καλλιτεχνική ελευθερία και είναι στο χέρι του να παρουσιάσει τη δική του ματιά, συνοψίζοντας την φωτογραφική του άποψη.

Κατά τη γνώμη μου ο γάμος φωτογραφικά θα μπορούσε να είναι μόνο αυτές οι δημιουργικές φωτογραφίες. Τα υπόλοιπα και τις αναμνήσεις που χρειάζεται ένας γάμος, θα μπορούσε να τα προσφέρει το βίντεο.

"O ΓΑΜΟΣ" : ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ WEBMASTER TOY FOTOART © 2006

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ : Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ - ΔΕΞΙΩΣΗ

Φωτογραφία Γάμου

 

ΓΑΜΟΣ - FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ © 2001-2009 FOTOART ALL RIGHTS RESERVED