FOTOART - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  INDEX

HOME GALLERY ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΘΡΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΕΣ INTERNET ΑΓΟΡΑ ΑΓΓΕΛΙΕΣ GUESTBOOK CHAT ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BACK

AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm
f/3,5-5,6G IF-ED

Ένας μικρός και ελαφρύς φακός με πολύ ισχυρό ζουμ 11,1x για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR της Nikon, ο οποίος διαθέτει προηγμένο σύστημα μείωσης δονήσεων (VR II).

ΤΟΚΥΟ, 1η Νοεμβρίου 2005. Η Nikon Corporation είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία του φακού AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3,5-5,6G IF-ED, ενός μικρού και ελαφριού φακού με ζουμ 11,1x ο οποίος είναι ιδανικός για καθημερινή φωτογράφηση και περιλαμβάνει προηγμένες δυνατότητες, όπως το γυάλινο στοιχείο Nikon ED, το SWM (Αθόρυβο μοτέρ) και την προηγμένη λειτουργία VR (Μείωση κραδασμών), καθώς και ένα οπτικό σύστημα το οποίο αποδίδει καλύτερα όταν χρησιμοποιείται με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR της Nikon.

Ο φακός προσφέρει στους χρήστες το αξιόλογο εύρος εστιακού μήκους 18-200mm, το οποίο καλύπτει τα πάντα, από τοπία μεγάλης έκτασης μέχρι λήψεις μικρών πορτρέτων. (Η γωνία εικόνας ισοδυναμεί με φακό 27-300mm σε φορμά 35mm.) Η προηγμένη μηχανική της Nikon δημιούργησε ένα μικρό και ελαφρύ σχέδιο, το οποίο προσφέρει άριστα χαρακτηριστικά χειρισμού.

AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm

Η διαφορά αυτού του ευέλικτου ισχυρού φακού με ζουμ είναι το πλεονέκτημα της βελτιωμένης μείωσης κραδασμών (VR II), μια καινοτομία η οποία δίνει τη δυνατότητα λήψης σημαντικά ευκρινέστερων σταθερών λήψεων σε μικρότερες ταχύτητες κλείστρου. Αυτή η λειτουργία προσφέρει το ιδιαίτερο πλεονέκτημα της δυνατότητας αποτελεσματικότερης λήψης σε μια πολύ μεγαλύτερη γκάμα απαιτητικών συνθηκών φωτισμού. Με το νέο πλεονέκτημα VR II, οι χρήστες μπορούν να φωτογραφήσουν χωρίς αποτελέσματα κραδασμού με ταχύτητα κλείστρου έως και 4 φορές μικρότερη* σε σχέση με ένα φακό χωρίς τη λειτουργία VR! Η τεχνολογία VR της Nikon βελτιώνει τις δυνατότητες φωτογράφησης με δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο λειτουργιών ώστε να ανταποκρίνεται σε περισσότερες συνθήκες φωτογράφησης. Η κανονική λειτουργία VR αρχικά αντισταθμίζει το κούνημα της μηχανής και περιλαμβάνει αυτόματη ανίχνευση πανοραμικής λήψης, καθώς και αυτόματη ανίχνευση τριπόδου. Η ενεργή λειτουργία VR αντισταθμίζει αποτελεσματικά τους κραδασμούς σε συνθήκες στις οποίες είναι πιο έντονοι και πιο συχνοί, όπως για παράδειγμα η φωτογράφηση από ένα κινούμενο όχημα.

Στις πρόσθετες δοκιμασμένες λειτουργίες και τεχνολογίες της Nikon οι οποίες περιέχονται στο φακό AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3,5-5,6G IF-ED περιλαμβάνονται το μικρό αθόρυβο μοτέρ (SWM), το οποίο συνδυάζει γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση με αθόρυβη λειτουργία, δύο γυάλινα στοιχεία ED και τρεις μη σφαιρικοί φακοί που παρέχουν υψηλότερη ανάλυση και φωτογραφίες υψηλού κοντράστ με ταυτόχρονη μείωση της χρωματικής απόκλισης, του αστιγματισμού και άλλων μορφών παραμόρφωσης.
*Υπό συνθήκες μέτρησης της Nikon.

Χρονοδιάγραμμα διάθεσης στην αγορά:
Η εταιρεία Nikon Corporation θα κυκλοφορήσει το φακό AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3,5-5,6G IF-ED από τα μέσα Δεκεμβρίου 2005, σε όλο τον κόσμο.

Σημείωση:
Αυτός ο φακός έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για χρήση με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR της Nikon και δεν είναι συμβατός με φωτογραφικές μηχανές με φιλμ, με φορμά 35mm [135] ή IX240. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η σχεδίαση, το όνομα προϊόντος, τα βασικά εξαρτήματα και το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα ή την περιοχή.

AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3,5-5,6G IF-ED
Κύριες δυνατότητες
Προσφέρει μεγάλο εστιακό εύρος 18-200mm (11,1x zoom) το οποίο χρησιμοποιείται σε ποικίλες περιπτώσεις (ισοδύναμο με φακό 27-300 mm σε φορμά 35mm)
Το σύστημα VR II προσφέρει 4 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου
Δύο γυάλινα στοιχεία ED και τρεις μη σφαιρικοί φακοί μειώνουν τη χρωματική απόκλιση, τον αστιγματισμό και άλλες μορφές παραμόρφωσης, εξασφαλίζοντας παράλληλα υψηλή ανάλυση και αντίθεση
Περιλαμβάνει ένα μικρό αθόρυβο μοτέρ (SWM) για αθόρυβη εστίαση
Έχει απόδοση οπτικών χαρακτηριστικών υψηλού επιπέδου, ειδικά σχεδιασμένη για χρήση με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR της Nikon
Χρησιμοποιεί ένα στρογγυλεμένο άνοιγμα διαφράγματος επτά λεπίδων, το οποίο αποδίδει ένα φυσικό θόλωμα στα στοιχεία εκτός εστίασης
Δίνει τη δυνατότητα εστίασης από την πολύ κοντινή απόσταση των 50cm (20 ιντσών) από το αντικείμενο μέσω του πλήρους εύρους εστίασής του
Λειτουργία M/A για γρήγορη μετάβαση μεταξύ των λειτουργιών αυτόματης εστίασης και εστίασης με χειροκίνητη προτεραιότητα
Ο σχεδιασμός εσωτερικής εστίασης (IF) επιτρέπει τη χρήση φίλτρων κυκλικής πόλωσης
Η επίστρωση υψηλού βαθμού (SIC) της Nikon προσφέρει εξαιρετική αναπαραγωγή των χρωμάτων, μειώνοντας παράλληλα το φαινόμενο ghosting και τη δημιουργία αναλαμπών
Το κάλυμμα φακού σε σχήμα λουλουδιού HB-35 (παρέχεται) μειώνει σημαντικά τον ανεπιθύμητο φωτισμό


AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3,5-5,6G IF-ED Χαρακτηριστικά
Εστιακή απόσταση 18-200mm (ισοδύναμη με ένα φακό 27-300mm σε φορμά 35mm)
Μέγιστο διάφραγμα f/3,5-5,6
Ελάχιστο διάφραγμα f/22-36
Κατασκευή φακού 16 στοιχεία σε 12 ομάδες (δύο γυάλινα στοιχεία ED,
τρία στοιχεία μη σφαιρικού φακού)
Γωνία εικόνας 76° - 8°
Ελάχιστο εύρος εστίασης 0,5m (1,6 πόδια)
Μέγεθος προσάρτησης 72mm
Διαστάσεις (περίπου) 77 x 96,5mm (3,0 x 3,8 ίντσες)
Βάρος (περίπου) 560g (19,8 oz.)
Περιλαμβανόμενα εξαρτήματα Μπροστινό καπάκι φακού 72mm που εφαρμόζει εύκολα (LC-72), πίσω καπάκι φακού (LF-1), κάλυμμα μπαγιονέτ (HB-35), μαλακή θήκη (CL-1018)
Προαιρετικά εξαρτήματα Βιδωτά φίλτρα 72mm

Τα χαρακτηριστικά και ο εξοπλισμός μπορεί να αλλάξουν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση ή υποχρέωση από την πλευρά του κατασκευαστή. Νοέμβριος 2005
©2005 Nikon Corporation

Δελτίο τύπου - ανακοίνωση της Nikon για τον καινούργιο φακό AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm

FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ © 2001-2005 FOTOART ALL RIGHTS RESERVED