FOTOART - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  INDEX

HOME GALLERY ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΘΡΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΕΣ INTERNET ΑΓΟΡΑ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BACK

Η Kodak ανακοινώνει συμφωνία με την Flextronics για το Σχεδιασμό, την Παραγωγή και τη Διανομή των Καταναλωτικών Ψηφιακών της Φωτογραφικών Μηχανών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Kodak ανακοινώνει συμφωνία με την Flextronics για το Σχεδιασμό, την Παραγωγή και τη Διανομή των Καταναλωτικών Ψηφιακών της Φωτογραφικών Μηχανών

Η κίνηση αυτή θα φέρει μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική απόδοση, διασφαλίζοντας παράλληλα την παγκοσμίου επιπέδου ποιότητα Kodak και την ηγεσία της εταιρείας στην αγορά

Η Eastman Kodak Company ανακοίνωσε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία Flextronics International Ltd. στο πλαίσιο της οποίας η Flextronics θα κατασκευάζει και θα διανέμει τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ευρείας κατανάλωσης της Kodak, και θα διαχειρίζεται τον ειδικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη των λειτουργιών τους. Κατόπιν της συμφωνίας αυτής, η Kodak αναθέτει όλο το κατασκευαστικό μέρος των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών της στην Flextronics, συμπεριλαμβανομένης της συναρμολόγησης, της παραγωγής και της τεχνικής δοκιμής τους. Επιπλέον, η Flextronics αναλαμβάνει τη λειτουργία και τις οργανωτικές υπηρεσίες για τις ψηφιακές μηχανές Kodak. Η Kodak θα εξακολουθήσει να αναπτύσσει και να σχεδιάζει υψηλού επιπέδου συστήματα, να διεξάγει προηγμένη έρευνα και ανάπτυξη για τις φωτογραφικές μηχανές, καθώς επίσης θα διατηρήσει την πνευματική της ιδιοκτησία.

Κατά το κλείσιμο της συναλλαγής, στην ιδιοκτησία της Flextronics θα περιέλθει ένα σημαντικό μερίδιο της εταιρείας Kodak Digital Product Center Japan Ltd (“KDPC”) στο Chino και τη Yokohama της Ιαπωνίας οι σχετικές λειτουργίες σχεδιασμού φωτογραφικών μηχανών, το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και η κατασκευή ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, η συναρμολόγηση και το σχετικό υπαλληλικό προσωπικό της Kodak Electronics Products Shanghai Co, Ltd. (“KEPS”) στην Κίνα.

«Αυτή είναι μία ακόμη κίνηση της συνολικής στρατηγικής της Kodak, ώστε να επιτύχουμε περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας και της αποδοτικότητας του επιχειρησιακού μας μοντέλου στον τομέα των καταναλωτικών ψηφιακών», αναφέρει ο John Blake Jr., Γενικός Διευθυντής στο Τμήμα Digital Capture & Devices, Consumer Digital Imaging Group και Αντιπρόεδρος της Eastman Kodak Company. «Μέσω της σύμπραξής μας με τη Flextronics, η Kodak θα εκσυγχρονίσει τις λειτουργίες των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Αυτή η συμφωνία θα φέρει τα φωτογραφικά μας προϊόντα στην αγορά ταχύτερα, με μεγαλύτερες δυνατότητες πρόβλεψης, ευελιξίας και αποδοτικότητας ως προς το κόστος, ενώ ταυτόχρονα θα διασφαλίζει την καινοτόμο ευκολία χρήσης των προϊόντων για την οποία φημίζεται η Kodak».

«Ακόμα πιο σημαντικό στοιχείο της εν λόγω στρατηγικής, είναι η δυνατότητα να διατηρήσουμε την παράδοση μας για καινοτομία και να εστιάσουμε ακόμη περισσότερο στην προηγμένη ανάπτυξη, αλλά και σε άλλες περιοχές του τομέα δραστηριότητάς μας, στις οποίες μπορούμε να κερδίσουμε τη μέγιστη δυνατή διαφοροποίηση και το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων», επισημαίνει ο Blake. «Γεγονός που μας εξασφαλίζει να συνεχίσουμε να εισάγουμε καινοτόμα προϊόντα στην αγορά που θα ικανοποιούν στο έπακρο τους πελάτες μας».

«Η επέκταση της επαγγελματικής μας σχέσης με την Kodak προσθέτει σημαντική στρατηγική αξία στο μερίδιο αγοράς της Flextronics Consumer Digital. Η εξειδικευμένη γνώση που θα αποκτήσουμε από την Kodak Ιαπωνίας και η μεταφορά της παραγωγής τους στο εργοστάσιό μας στην Κίνα θα διευρύνει το φάσμα των ανταγωνιστικών υπηρεσιών που μπορούμε να προσφέρουμε σε παγκόσμια κλίμακα, προσδίδοντας επιχειρηματική ισχύ και στις δύο εταιρείες. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που θα επιφέρει αυτή συνεργασία στην επιχείρησή μας», αναφέρει ο Greg Westbrook, Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Ειδών Ευρείας Κατανάλωσης της Flextronics. «Αυτή η ανακοίνωση συνεργασίας είναι μία ακόμη ένδειξη της σημαντικότατης αξίας των καθετοποιημένων υπηρεσιών μας, παρέχοντας παγκοσμίως ολοκληρωμένες λύσεις σχεδιασμού, κατασκευής, οργάνωσης και διανομής. Η εκμετάλλευση όλων των παραπάνω θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην Kodak, όπως χαμηλότερο κόστος, ταχύτερη διοχέτευση των προϊόντων στην αγορά και ουσιαστικά βελτιωμένη αποδοτικότητα».

H Kodak θα διατηρήσει την πνευματική της ιδιοκτησία και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των ευρεσιτεχνιών της, τα σήματα κατατεθέν της, τις εμπορικές επωνυμίες της, το πελατολόγιό της, τα δεδομένα των πελατών της και τις πελατειακές της σχέσεις, τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά των προϊόντων της, τα σχέδια και την τεχνολογία των ψηφιακών φωτογραφικών της μηχανών.

Κατόπιν αυτής της συμφωνίας, περίπου 550 υπάλληλοι της Kodak αναμένονται να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της Flextronics.

Η συναλλαγή είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς του εθιμικού δικαίου. Η συνεργασία δεν απαιτεί αποδοχή από τους μετόχους οποιασδήποτε από τις δύο εταιρείες. Το κλείσιμο της συμφωνίας αναμένεται να επιτευχθεί έπειτα από την πλήρωση όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων και συγκεκριμένων άλλων όρων, και αναμένεται εντός του τρίτου τριμήνου Kodak του 2006.

Σχετικά με την Eastman Kodak Company

H Kodak είναι παγκοσμίως ηγέτιδα και καινοτόμος εταιρεία απεικόνισης που παρέχει πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες στις αγορές φωτογραφικών ειδών, γραφικών επικοινωνιών, και υγείας. Με πωλήσεις της τάξεως των 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το 2005, η εταιρεία έχει μια ψηφιακά προσανατολισμένη στρατηγική ανάπτυξης που επικεντρώνεται στο να βοηθάει τον κόσμο να χρησιμοποιεί τις εικόνες και τις πληροφορίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην καθημερινή του ζωή. Οι Καταναλωτές χρησιμοποιούν το σύστημα Kodak με ψηφιακά και παραδοσιακά προϊόντα και υπηρεσίες απεικόνισης για να τραβούν φωτογραφίες, να τις εκτυπώνουν και να τις μοιράζονται οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε. Οι Επιχειρήσεις επικοινωνούν αποτελεσματικότερα με πελάτες τους σε παγκόσμιο επίπεδο, χρησιμοποιώντας λύσεις KODAK για prepress, συμβατική και ψηφιακή εκτύπωση και για εικονογράφηση εντύπων (document imaging). Οι Δημιουργικοί Επαγγελματίες βασίζονται στην τεχνολογία KODAK για να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία, μέσω κινούμενων ή στατικών εικόνων. Ηγέτιδες εταιρείες / οργανισμοί Υγείας στηρίζονται στα καινοτόμα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις εξατομικευμένες επαγγελματικές λύσεις της Kodak για να βελτιώνουν την φροντίδα υγείας του ασθενούς και να μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα και την κοινή χρήση των πληροφοριών. Περισσότερες πληροφορίες για την Kodak θα βρείτε στο www.kodak.gr

Σχετικά με την Flextronics

Με έδρα τη Σιγκαπούρη, η Flextronics είναι ηγέτιδα στο χώρο των υπηρεσιών κατασκευής ηλεκτρονικών (Electronics Manufacturing Services - EMS), εστιασμένη στην παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης σχεδίασης, μηχανολογίας και κατασκευής στους τομείς της αεροδιαστημικής, της αυτοκίνησης, της υπολογιστικής, των καταναλωτικών ψηφιακών, της βιομηχανίας, των υποδομών, της ιατρικής και κινητής τηλεφωνίας OEMs. Με 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ κατά το οικονομικό έτος 2006, η Flextronics παρέχει στους πελάτες της προϊόντα ηλεκτρονικής μηχανικής για σχεδιασμό, ανοικοδόμηση, μεταφορά και εξυπηρέτηση, μέσω ενός δικτύου, με παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες και στις 5 Ηπείρους. Αυτή η παγκόσμια παρουσία της εταιρείας παρέχει λύσεις σχεδιασμού και εφαρμοσμένης μηχανικής, συνδυασμένες με κατασκευή κεντρικών ηλεκτρονικών συστημάτων και υπηρεσίες οργάνωσης, καθώς και με κάθετα ενοποιημένες τεχνολογίες εξαρτημάτων, επιτρέπουν στην Flextronics να συντελεί στην βελτιστοποίησης των λειτουργιών του πελάτη, μέσω χαμηλότερου κόστους και ταχύτερων διαδικασιών εισόδου των προϊόντων στην αγορά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.flextronics.com

 
            

FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ © 2001-2006 FOTOART ALL RIGHTS RESERVED